Efter regn...

Okej okej, HÅLL I HATTARNA gott folk! Det jag kommer berätta nu kan nämligen komma som en chock; igår regnade det här i Dublin. Sanna mina ord. Vem hade kunnat ana? Det var fortfarande ca 16 grader, men ändå. Idag skiner dock solen från en klarblå himmel, som det ska vara alltså, och jag ska precis laga lite lunch. Gissa vad jag ska göra sedan? *trumvirvel* Gå ut med CV:n!

bara för vi är så dåliga på att uppdatera ska jag bjuda på lite bilder från när dessa berömda CV:n blev tillNattliga konversationer del 2

Inatt kunde jag inte sova utan satt ute i vardagsrummet och skrev några timmar istället. När jag sedan skulle gå och lägga mig utspelades följande;

Frida sätter sig snabbt upp i sängen
- Du måste ut härifrån!
Jag: -Va? Varför då?
Frida: -Jo för.. för jag ska in.... eller.. du ska ut.. eller..
Sen ser hon så förvirrad ut så jag tycker inte det är läge att ställa några följdfrågor.
Jag: -Det är lugnt du pratar bara i sömnen.

När jag sedan lagt mig börjar hon prata igen.

Frida: -Matade du bordet?
Jag: -Bordet?
Frida: -Ja?
Jag: -Vilket bord?
Frida: (en aning irriterat) -Nej men människorna menar jag ju såklart. Sluta jäklas.
Jag: (skrattar) -Men vilka människor menar du då?

Sen kom jag på att hon faktiskt skulle jobba idag så jag tyckte det var bäst att hålla tyst. Men annars en mycket givande konversation måste jag säga!Nu är Fridolf på jobbet och jag ska precis bege mig ut på ytterligare en runda med mina CV:n. Det är liksom dom och jag nu. Ni vet när människor blir ihågkomna p.g.a någonting i deras utseende eller personlighet som sticker ut? "Du vet Sixten?" "Näe..?" "Ja men han den långa?" Eller "han med näsan" eller "han rödhåriga"
Jag kommer bli "hon med CV:na" i den här staden. 

På tal om att sova, don't go there..

Tycker att föregående inlägg tydligt visar på att jag jobbar för mycket (och sambo för lite?). Hon ligger för övrigt och sover i denna stund, tänkte därför passa på att dela med mig av lite bilder från våran resa tillsammans från Stockholm till Dublin. Riktigt kul det här med att dra iväg nånstans med en kompis. Jättekul. Verkligen.
Som sagt, n a r k o l e p s i . Frågor på det?

Nattliga konversationer

Frida har så länge jag har känt henne pratat i sömnen och jag tycker att detta är väldigt roligt att lyssna på. Häromnatten lät det som följande;

Jag kommer in i rummet för att gå och lägga mig.
Frida: -Åt de upp soppan?
Jag: (som tänkte att det var bäst att spela med) -Jodå, det gjorde de.
Frida: -Mm, bra.

När jag sedan återberättade detta dagen efter tyckte Frida att jag hade varit alldeles för snäll. När hennes småsyskon pratar i sömnen brukar hon tydligen pressa dem på information, hör och häpna! Björn och Tove, läser ni detta så vill jag bara att ni ska vara medvetna om att Frida brukar fråga vem ni är kära i när ni pratar i sömnen. Nu vet ju jag det mesta om min kära sambo redan, så några hemligheter kunde jag inte pressa henne på, men jag tänkte försöka ställa lite följdfrågor vid nästa tillfälle. Som faktiskt inträffade natten efter.

Jag ligger och halvsover när jag hör hur Frida börjar mumla.
Frida: -Mumelmumel.
Jag: -Vad sa du? Chefen bjuder?
Frida: -Jag måste sluta med stjäls-spurter!
Jag: (skrattar lite) vad är stjäls-spurter?
Frida: -Alltså jag pratar inte i sömnen.
Jag: (som nu skrattar ganska mycket) nähä, men vad är stjäls-spurter då?
Frida: Äsch, nej men jag har ju så ont i fötterna.

Sen skrattade jag för mycket för att försöka få ur henne något mer. Nu har det tydligen gått så långt att hon även försöker förneka att hon pratar i sömnen. Men vänta bara, jag ska nog lyckas få ur henne något roligt inom en snar framtid. Är det något ni läsare vill att jag ska fråga är det bara att hojta till! En liten hämndaktion från småsyskonen kanske?

inatt är det inte jag som somnar först i alla fall

 


Oh sunny day

Idag skiner solen över Irlands huvudstad, som vanligt med andra ord, och jag ska ta mig en bunt CV;n, koppla på charmen och ge mig ut på "job-hunt". Önska mig lycka till och hoppas ni har en fin dag!ps. jag saknar min fina mamma


Vi gillar när ni kommenterar

"Basta vapendragare, glom inte att leva livet. Ta en jaeger for mycket, rok en cigg och beundra stjarnorna!"

"Lyckas han så lyckas jag."

"hej! vi har det bra här hemma, stanna kvar!!!! Vi saknar er inte!!!! Alla hälsar, en liten lögn..."

"vad i herrans namn håller du på med?"

"om någon är rädd att bli biten av tonfiskburkarna släng dem och svält er ur situationen."

"Jag ska bjuda på pizza från pizzerian för det har jag råd med!"

"Jag tror att jag kanske hatar er båda två. Men vänta bara, ni åker på spö när jag kommer och hälsar på!"

"HAHAH luffare!! vad ska dom tro om svenska flickor. Nu får du skärpa dig"

"Detta ingår i en mammas uppgift och nu får hon ta på sig den rollen.Själv åker jag till New York och roar mig istället!!"

"Irland kanske är lite blåsig så här års men det är säkert varmt på pubarna"

"ska tänka på dig nästa gånga jag INTE dansar nykter"


Ni är bäst.


Jaeger (on the) rocks

Som sagt, bra kväll igår. Började i temple bar med irländsk musik och en snubbe från Israel som haltade för att han hade blivit påkörd några timmar tidigare. Sedan ursäktade vi oss och sprang vidare till en klubb som låg precis runt hörnet. Det bästa med Dublin, gångavstånd överallt även i killer heels. Väl inne på klubben är vi som bäst igång med att inspektera baren när en snubbe dyker upp för att beställa, "den där snubben är svensk säger jag till sambo och pekar". Och det var han. Det visade sig vara inga mindre än "Peter Jihde" och hans vän "Uggla" som hittat till Dublin denna kväll. De två snubbarna var i stan för en pokerturnering och kom ursprungligen från Trollhättan (av alla ställen). Vi avslutade kvällen 30 minuter utanför Dublin där vi hade ett mitt-i-natten-överarrasknings-uppdrag för de två snubbarnas kompis som inte ett ont anande om vad som komma skulle låg och sov på hotellrummet. Resten är historia som man säger.


Uggla.

Jihde.

Glad.

Också glad.

Utvandrare på hemväg.


Nu ska vi sova lite till tror jag. Imorgon är det hard work work.
Ciao for now.

.

Kom precis hem. Bra kväll igår. Hörs senare. Nu sova.

Dödskul


Supmigsnyggochbildenharingetmedpersonernapådenhärbloggenattgöra.

START!

Källa Wikipedia

Jägermeister är en tysk örtlikör. Likören innehåller 35 volymprocent alkohol. De 56 örterna som finns i likören är hemliga. Den idealiska serveringstemperaturen anses vara -18°C.[källa behövs] Företaget leddes länge av Günter Mast.

På sidan av etiketten på Jägermeisterflaska finns följande dikt av Otto von Riesenthal (1848):

Das ist des Jägers Ehrenschild,
Daß er beschützt und hegt sein Wild,
Weidmännisch jagt, wie sich’s gehört,
Den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.

Enligt Mast-Jägermeister AG, så är översättningen följande:

Det är jägarens ära att han
Skyddar och bevarar sitt spel,
Jagar sportmansmässigt,ärar
Skaparen in Hans skapelser.
Håll händer och fötter innanför mattkanten

Hela eftermiddagen och ja, faktiskt morgonen och större delen av gårdagskvällen också har varit en enda lång väntan. En väntan på stordåd. Ni vet när känslan liksom hänger i luften att snart, snart händer det något. Jag är fullt förberedd mentalt. Det kan komma nu. Jag orkar inte vänta längre. Therese saktar ner processen. Hon går omkring och drar benen efter sig och låtsas som att det är vilken dag som helst. Hon är inte öppen för mirakel så att säga. Jag blir irriterad och säger åt henne att skynda på tiden lite men hon kollar bara på mig med oförstående (och långsamma ögon), med en blick som får mig att känna mig som ett otåligt litet barn. Jag vill att hon ska ge något slags klartecken. Som att det är hon som håller i kontrollen men vägrar trycka på knappen. Jag sitter och stirrar på henne, i startgroparna. Väntandes på att hon ska säga att det hela kan börja. Nej, det är inte min födelsedag imorgon och julafton är det inte heller på ett bra tag, men NÅGONTING är det. Och nu har det börjat skymma också. När som helst nu. Känner ni? Håll händer och fötter innanför mattkanten för snart blir det åka av. Jag bara vet det.

Det går bra nu igen

På grund av den fantastiska uppfinningen "bank holiday" så får jag betalt idag även fast jag är ledig. Kan vara det bästa som har hänt mig någonsin. Jag kan alltså själv välja hur jag ska spendera min arbetsdag och vilka uppgifter som skall utföras. Här är några utav alternativen jag funderar på att få betalt för:

  • Besöka Guinness fabriken, följt av provsmakning av pints under natten.
  • Köpa hem "den lilla gröna" och cola, följt av 3D visning av "Up" på biopalatset.
  • Ett klassiskt Pub Crawl genom temple bar.
  • Besöka Dublin Zoo (det här är egentligen inget option, har bara med det på listan för att sambo har tjatat om det sen Berlin och jag låtsas som att det kommer hända innan vi åker hem).
  • Konstant sängläge resten av dagen.


Titta in lite senare ikväll för den spännande uppföljningen.

"Please mister Postman"

Vi här på "notthefirst.blogg.se" har fått diverse påtryckingar om att lämna ut vår address och vi är ju inte dom som är dom. Vi levererar gärna till er läsare!

 

Moy House 75
Custom House Square
Mayor Street Lower
Dublin 1, Ireland

Nu förväntar vi oss lite kärleksbrev. Och om nån känner för att skicka med lite svenskt plockgodis (Malin, du vet vad jag gillar!) så, väl bekomme. Vi är ju som sagt inte dom som är dom.

 


Personalomsorg

Idag har varit en intressant dag, jag har varit när att blåsa av den gröna ön ett antal gånger, både på väg till och hem från jobbet. Väl på jobbet anser tydligen chefen att jag ser ut att behöva ett paket kondomer, för med ett leende på läpparna hivar han fram ett antal och delar ut med orden; be safe! Det kan man kalla att ta hand om sin personal. Rykten har även nått Irland om att Lindvallarna dinerar med Hagtornarna på hemmaplan ikväll, kan sluta hur som helst. Jävlar i min lilla låda. Imorgon får man sova en timme extra.
Gud finns.


När en chipspåse blir en fredagskvälls höjdpunkt vet man att det är dags att göra något

Igår spenderade jag hela dagen i sängen och tyckte synd om mig själv. Låg och suckade och ojade och var allmänt miserabel. Saknade mamma och saknade Sverige. Sambo var på jobbet och det enda jag ville var att dra täcket över huvudet och stanna där. När jag sedan hittade en bortglömd chipspåse under sängen och kände att det var dagens höjdpunkt fick jag nog. Där låg jag klockan halv tio en fredagskväll i pyjamas, i en ny stad som bara väntar på att bli upptäckt. Jag hoppade upp, satte på mig en svart spetströja och rosa nagellack och joinade vår flatmate Diana som skulle ut och träffa sina lärare och classmates.

Det blev en kväll som i dag resulterat i träningsvärk i kinderna av allt skratt och ett avsevärt bättre humör. Dublin är inte så illa. Förutom att det idag blåser storm och jag tänkte försöka ta mig ut och möta upp sambo när hon slutar sitt jobb.

hejsvejs

ps. jag saknar dock fortfarande er hemma i Sverige och hoppas ni kommer och hälsar på snart! ds


Idag är det söndag

känns det som. Inte mkt har blivit uträttat idag, men det är okej. Nu ska vi kolla på Sex And The City och jag är inte helt nöjd över det faktum att en viss person kommenterar från the big apple.. Det rycker i shoppingnerven och jag skakar av abstinens. När vi var ute på bankärenden igår lyckades jag även få med mig en liten svart sak och en kavaj och juste en ny halsduk också, men det känns ändå inte som att mitt behov är stillat.
Ankan du får helt enkelt shoppa för oss också för det här håller inte!


lesmoking

Crimescene investigation

Imorse vaknade jag med choklad i sängen, blod på lampknappen, ett blåmärke på armbågen, träningsvärk i större delen av kroppen, en avbruten klack på skon, ett visitkort till en Daniel O'Sullivan i väskan och ett krossat glas på golvet. Något säger mig att gårkvällen var en bra kväll.


...både Tessi and Frida and Jägermeister!

.

Nu drar vi ut på rövarstråt

Ja vi ska ut o röva, men bara sånt vi kommer åt och sånt vi kan behöva..


PUSS LOVERS.

Romantisk middag för två

Ikväll dricker vi findricka i sweden mansionDet här hade vi att jobba medResulterade i en romantisk middag för tvåAnd I lost my heart to a Galway girl

Idag har det ösregnat. Are you happy now?

Today is a fine day. Är ledig från jobbet, har blivit nekad bankkonto (inget man inte varit med om förut liksom), nu dricker vi jaeger till de här tonerna.We were halfway there when the rain came down
Of a day -I-ay-I-ay
And she asked me up to her flat downtown
Of a fine soft day -I-ay-I-ay
And I ask you, friend, what's a fella to do
'Cause her hair was black and her eyes were blue
So I took her hand and I gave her a twirl
And I lost my heart to a Galway girl


Dagens slutsats

Mitt favoritord är "cykelnyckel".


Cykelnyckel..
CYKELNYCKEL!
Cykelnyckel.

C
Y
K
E
L
N
Y
C
K
E
L
!Var tvungen att få ur mig det bara.

kuken också

Seriöst. Vem drar en springnota på ynka 150 spänn?
Imorgon är det jag som serverar i mina snabbaste skor.


Frågor på det.

Tess sambo-skola del 1

När man bor så pass nära som jag och Frida gör är det lätt att man hamnar i bråk med varandra. Jag ska därför lära er några värdefulla tips som kan vara bra om ni ska prova på sambolivet. Nu bråkar jag och Frida aldrig och hon har heller inte uttryckt något önskemål om skilsmässa, utan jag ser det som en åtgärd mot framtida dispyter. Riskminimering så att säga.

Se och lär!

När min sambo är och jobbar överraskar jag genom att städa vårat rum


tex bädda sängen


och hänga upp kläder i garderoben

man skulle även kunna städa badrummet om man känner för det, men jag känner att lagom är bäst. Man vill ju inte vara någon toffel direkt.
Vi öste sand

Frida kom hem för någon timme sedan från sitt frukostpass, lagom till jag vaknade, och har nu gått för att få sig lite sömn innan hennes kvällspass börjar vid sex. Tänkte under tiden passa på och dela med mig av ännu ett minne från vår gröna ungdom.

Läste nyss igenom mitt inlägg om vår karrär inom "Roliga timmen" och kom osökt att tänka på ytterligare ett framträdande vi har hunnit med. Jag tror vi gick i femman eller sexan, det var försommar och den beryktade "Färentuna-festivalen" som vår skola anordnade varje år, skulle precis gå av stapeln. Då jag var elevrådsordförande var det min uppgift att vara konfrencier denna dag, men jag hade lyckats få med mig Frida (otippat?) och vi stod alltså framme på scenen med våra stödord som vi skrivit kvällen innan, presenterade låtarna och försökte komma med någon smårolig kommentar då och då.

I alla fall så tyckte vi tydligen inte att detta räckte utan vi hade bestämt oss för att även vi skulle komma med ett litet bonusframträdande, så i halvtidspausen intar vi scenen med två andra, iklädda galonbyxor, topluvor och varsin hink och spade och framför Owe Thörnqvist's låt; Ösa sand. Hittade ingen video på låten men såhär går texten;

Kom i vår låda, kom så ska vi knåda
minnen och saker, bakelser och saker.
Hinkar vi tömde, spadar som vi glömde i sand.

Vi öste sand, vi var så ohyggligt små.
Vi öste sand, men vi var stygga ändå.
Oskar, Sune, jag och lilla Totte,
vi var kungar, släppte ej en kotte
in i vårt gäng om han ej var full i däng
att ösa sand, att ösa sand.

Där springer Anna, hon törs inte stanna.
Här kommer Lasse, vi knycker hanses kasse.
Han går och handlar, tappar smör och mandlar i sand.

Vi öste sand, vi byggde stugor och slott.
Vi öste sand, jag baka´ alltid nå´t gott
åt min lilla-syster och Agneta.
Dom var minst och måste alltså äta.
Och ej nog med det, dom måste tugga och le.
Vi öste sand, vi öste sand.

Där sitter Tage, han är kär i Lena,
och där sitter Lena, hon är kär i Oskar.
Och där sitter Oskar, han är kär i Oskar och sand.

Vi öste sand som om vi hade fått fnatt.
Vi öste sand så in i lådorna att
det kom beduiner från Sahara.
Sand-svängen där kunde inte klara
upp´et förstås. Därför värva´ dom oss
att ösa sand, att ösa sand.

Där sitter Tyra, hon får vara myra.
Andra termiter jobbar sen och sliter.
Vi gräver ner´na, så vi slipper se´na i sand.

Vi öste sand. Jag kommer särskilt ihåg,
vi öste sand i farbror bagarens tråg.
Sedan sprang vi hela långa raden
till herr Cuspis, tandläkar´n i staden.
En hygglig person som gav oss hög provision.
Vi öste sand, vi öste sand.

Samma år uppträdde några andra tjejer från vår klass till en poplåt med linnen på sig med texten; "This bitch bites." Jag vet inte om jag skulle slå eller applådera mig själv om jag fick åka tillbaka i tiden, men jag vet i alla fall att jag skulle ge nästan vad som helst för att få se en video med spektaklet. 


Nya tider

Jag tröttnat på att vara sjuk och att sitta inne. Nu tar jag med sambo till Starbucks och dricker varm choklad med vispgrädde. Sen blir det inte mer sjukdomsprat här på bloggen. Nu ska vi börja leva igen!


Just nu

Anfekta och anama, imorgon när jag vaknar har jag bestämt mig för att vara frisk. Nu får det vara slut med de här dumheterna. Vi har funderat på att trycka upp t-shirts med tryck som "vi överlevde svinis 2009" osv men än så länge är det bara på planeringsstadiet. Plus, man ska inte ropa hej..

Just nu:

Obsessar Skinny Love och Ebba och Didrik.

Finns inget bättre tror jag. Eller hur K?

Att göra det bästa av situationen

Vaknade till körsång och predikan, trodde att det var febern som spökade och gjorde så att jag yrade. Men ju mer jag vaknade till desto tydligare hördes det. Tydligen bor vi granne med en väldigt aktiv församling och det är alltså med gudstjänst som våra helgmornar kommer att starta i fortsättningen. Vet inte om jag är helt nöjd med upplägget. Eller kanske är detta det bästa som har hänt oss? Nästa gång Ångest kommer och hälsar på en söndagsmorgon kan vi bara öppna fönstret och lyssna på predikan istället och på så sätt få syndernas förlåtelse serverad. Bra va?Alla handlingar har sitt pris

Det verkar som att min plan att få Frida sjuk fungerade. Men jag är inte nöjd med resultatet. Inte nöjd alls! Jag hade tänkt att hon bara skulle bli lite sjuk så vi fortfarande kunde hitta på saker. Gå på museum och bio och så. Dock är hon, som ni kan se, inte alls något roligt sällskap för tillfället.Inte nog med det, ibland kraxar hon till och vill ha något. Nyss fick jag släpa med mig två 1½ liters vattenflaskor från affären och nu ska jag ge mig ut på jakt efter fruktmentos. Jag tror faktiskt jag gillade henne bättre när hon jobbade.

nu ska jag till affären och begrunda det faktum att jag måste börja tänka på konsekvenserna av mina briljanta idéer. Tex att köpa för mycket tonfisk och att försöka få min sambo sjuk är saker som inte slutar bra

Min nya bästa vän - My new BFF

Det händer inte mkt i Sweden mansion för tillfället, T äter tonfisk till förbannelse och F har fått "smittan". Det blev till att sjukanmäla sig imorse och förmodligen imorgon med. Får se om jag har kvar jobbet efter helgen annars går jag dit och smittar ner dom.. Ni har många intressanta inlägg att se fram emot, jag tänkte delge er information om hur man bäst vänder på kudden för att den ska vara kall, den ultimata lager på lager outfiten för febersjuka, exakt vid vilken tidpunkt i feberkurvan man ska ta drogen för bästa effekt och mycket annat spännande. Alvedon är för övrigt min bästa vän för tillfället, T är bra hon också, hon hjälper mina svaga händer att öppna tonfisk konserver, men inget slår Alvedon. Jag ska skriva en bok tillägnad alvedon, och döpa mina barn efter denna fantastiska uppfinning. Alvedon är allt jag lever för just nu..


Frida hjärta brusalvedon

En ful fisk

Efter att ha spenderat ännu en dag i soffan har jag fått nog. Ska hoppa in i duschen, sätta på mig något annat än mina pyjamasbyxor som jag praktiskt taget bott i de senaste dagarna och kila ner till affären för att köpa mat. Jag har inte bestämt mig för vad det blir ännu, men jag kan berätta vad det INTE blir; tonfisk!

Jag hade ju en liten ekonomisk kris för ett tag sen (som ni kan läsa om här om ni missat det) och hade inte mycket pengar att röra mig med. När vi sedan var och handlade mat försökte jag vara så ekonomisk som möjligt, och upptäckte att de hade extrapris på tonfisk på burk i storpack. "Perfekt!" tänker jag och hugger genast åt mig ett paket. "Eller, lika bra att ta två på en gång." Betalar och känner mig mycket nöjd över mitt ekonomiska tänkande. Tills jag kommer hem och kommer på att jag inte ens brukar äta tonfisk! Inte så att jag tycker illa om det, det är bara inte med på min topp-10 lista över saker jag helst äter. Kanske inte ens topp-50.

Den senaste veckan har i vilket fall som helst gått ut på att komma på olika sätt att äta tonfisk på. Jag har ätit tonfiskwrap, tonfisksallad, pasta med tonfisk, tonfisk med majs, tonfisk direkt ut burken... osv osv. Jag har ätit så mycket tonfisk att om jag behöver äta det en gång till vet jag inte vad jag tar mig till. Och ändå finns det hur mycket som helst kvar i skafferiet. Det har till och med gått så långt att jag inte vill titta in där. Jag bara öppnar dörren lite på glänt, sticker in handen, trevar efter det jag ska ha och ber till gud att jag inte får tag i tonfisk.


"Allt mitt är ditt"

Har ingen kommentar till föregånde novell. Förutom fan vilken sjukt dålig låt. Har precis kommit hem efter att ha serverat frukosten på hotellet, ska iväg vid fem igen och servera till elva. Kan konstatera följande; av någon outgrundlig anledning känns det som att jag har feber..


Jag misstänker vem som är skyldig, men har inga bevis.

Den här bilden är den sista som togs innan "smittan" började sprida sig i gruppen.

Once a performer, always a performer

Då jag är sjuk och helt ensam hemma har jag inte så mycket annat för mig än att titta på tv och leka med datorn. Klickade runt lite på youtube.com, och helt plötsligt dyker det upp en video som kickar igång nostalgi med en fart och får ett gäng barndomsminnen att trilla in. De dammas snabbt av och blir genast lika tydliga som om jag vore 12 år igen.

Vår klass hade, som jag antar att de flesta andra mellanstadieklasser hade, sista lektionen på fredagarna en timme tillgodo, kallad "Roliga timmen". En timme helt tillägnad eleverna där man fick uppträda med valfri aktivitet. En sån, en dans, kanske en liten teater; valet var helt fritt. Troligen påhittat av någon gammal estet på kommunhuset i ett desperat försök att få gårdagens barn att utveckla sina mer kreativa sidor. Våran klass var dock inte övertygad om denna timmes storhet. Det visades upp några halvhjärtade försök av koreograferad dans till låten som var populär just då, "Popsie- Latino lover", och jag tror mig bestämt minnas att en kärleksförklaring utbringades till Frida på klassrumsgolvet framför katedern, i form av en kärlekskrank pojke som mimade hela Martin Svenssons "Du är så yeah yeah, wow wow". Självklart med tillhörande rörelser och stadig ögonkontakt med Frida genom hela sången. Något som mottogs av mycket fnitter från tjejerna i klassen och röda kinder hos den lyckligt utvalda som uppträdandet riktade sig till.

Men det var också i stort sett allt. Ingen var särskilt engagerad i "Roliga timmen". Ingen, utom jag och Frida. Fredag ut och fredag in stod vi framför klassen med diverse uppträdanden. Oftast själva men ibland hade vi lyckats lura med oss någon stackare som assisterade oss i våra glansnummer. Det som kommer till mitt huvud i skrivande stund är pjäsen om "det onda vs det goda samvetet" med Linn och Kattis och ett tämligen galet framträdande till en av Bon Jovis låtar med Linn och Veronica. Inte att förglömma; när vi glatt stod framför klassen och skulle lära dem scoutsånger. Tro mig, jag har många gånger reflekterat över det faktum att vi inte var mobbade och ställt mig frågan varför? Eller var det bara så att vi var så insupta i vår egen lilla värld att vi helt enkelt inte märkte det? I vilket fall som helst stod vi varje fredag plikttroget framför klassen med något nytt och spännande. Ofta var det något som vi kommit på under lunchen och sedan snabbt övat in under lunchrasten som inföll precis innan "Roliga timmen". Vilket kanske inte riktigt resulterade i den högklassiga underhållning som vi trodde att vi bjöd på.

Den fredag jag kommer och tänka på i och med den video jag hittade nyss var dock annorlunda. Låten var noga utvald, vi hade hittat den på en cd-skiva hemma hos mig och hade spenderat timmar i mitt flickrum med att öva in koreografin, och nu pratar jag inte om standardsteget "kliv-åt-vänster-kliv-åt-höger", nej nej, vi gick in med hjärta och med själ för att förkroppsliga denna låt. Vi hade till och med rekvisita i form utav en stor blå porslinsfågel som jag fått av min gammel-mormor.  Jag skulle vilja gå så långt att utnämna detta till vårat top-performance, höjden på vår karriär inom "Roliga timmen".

här får ni videon


                      


Denna uppträdde alltså våra 12-åriga jag till. Helhjärtat. Med rekvisita. Jag kan bara gissa vad våran lärare tänkte om oss. För att inte tala om våra klasskamrater.

Kort därefter lades dock "Roliga timmen" ner, sorgligt nog, och jag vill gärna tro att det var för att inget framträdande i framtiden ändå skulle kunna mäta sig med detta.


Uppdrag; få sambo sjuk

Upptäckte precis att jag och Frida lyckats skriva snarlika inlägg med samma rubrik. Vill bara klargöra att jag inte sett hennes inlägg innan jag skrev mitt. Ännu ett tecken på att vi helt enkelt känt varandra för länge.

Frida gör ett alldeles utmärkt jobb som sambo. Idag köpte hon med sig KitKat hem till mig, hon ger mig vatten och alvedon och hon känner plikttroget på min panna om den är varm och säger "oj, oj" och "stackars liten" när jag ligger och tycker synd om mig själv. Hon har lyckats klara sig från att insjukna än så länge, såg att hon hade utarbetat någon slags teknik för att hålla sig undan bakterierna. Det hon inte vet är dock att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att vara sjuk och vara hemma själv, så när hon somnat igårnatt låg jag och hostade på henne, ungefär halva natten. He he, nu ska vi se hur länge hon lyckas hålla sig frisk...

Svinis?

Uppdateringen har inte varit på topp idag, men det beror på att inte jag heller har varit det. Sjukdom har tagit över denna kropp. Ett tag befarade jag att det var svinis (trots Fridas 1 liters alko-gel som hon envisats med att släpa med sig genom halva europa) men nu tror jag bara att det är vanlig feber. I vilket fall som helst har jag tryckt i mig Alvedon och sovit hela dagen. Nu ligger jag i vardagsrummet och dricker varm choklad och har "The Office"-marathon med mig själv. Frida ligger och sover för hon var och provjobbade idag. Hon är duktig hon min sambo.

tror jag ska sova nu också, hejs


Svinis?

Har provjobbat på ett hotel/pub/nattklubb ikväll, verkar bra. Får se vad jag tycker imorn efter att Irland har haft match.. Sambo är sjuk. Svinis? Jag sover räv inatt, om hon hostar håller jag andan, om hon andas ut andas jag inte in och så vidare. Trots att vi delar täcke borde min strategi funka.

Vad tror ni? Hela duon av utvandrarna insjuknad imorgon?


Som vi befarade..

Det räckte tydligen inte med att fly landet. Vi har anledning att tro att den fluktare som besvärat oss sedan en tid tillbaka nu har hittat till ön. Utsikten från våra fönster kommer att vara saknad men det kan inte hjälpas. Mörkläggningsgardiner nästa. Sådant här beteende skall inte uppmuntras därför blir det väldigt få bilder på bloggen i fortsättningen.


Polisens fantomild på förövaren:


Kan inte sova

Morgondagens att göra/att köpa lista:

  • Jäger
  • Cola

Har hört att man ska skriva ner det man tänker på innan man ska sova. Nu ska vi se om det går bättre.

Ville bara göra er uppmärksamma på

att solen fortfarande skiner i Irlands huvudstad..
Sjöutsikt (nästan)Vill även tillägga en liten parantes angående gårdagens "nyttiga" shoppingrunda, Therese glömde nämna i tidigre inlägg att hon även håvade in ett par höststövlar och ett dussin underkläder..

Shopping är inte alltid så roligt som det låterHar mottagit klagomål över att vi shoppade igår trots vår ostadiga ekonomi. Jag vill bara klargöra att det vi kom hem med vad följande;

* Handdukar
* Galgar
* Adaptrar (adaptrer, adapters.. adaptereros?)
* Tvättsvampar

Och självklart pyjamasbyxor som matchar våra mycket trendiga sängkläder(ja, vi har även införskaffat vita påslakan!)


Väderleksrapport

Hörde att det var kallt och spöregn i Sverige? He he he....


den som säger att det är dåligt väder på Irland ljuger


Update

Det är väl ingen som anställer någon på söndagar, right? Jobbsökning får vänta tills på måndag. Idag ska vi.. wait for it..
SHOPPA!!

Välkommen hem till utvandrarnaNu väntar vi bara på att ni ska komma och hälsa på!

Sweet sixteen

Världens finaste lilla kille blir 16 idag.Utvandrarna utbringar en skål och hoppas att du får en grym födelsedag!


Lilla julafton

Imorgon är det Lilla julafton här i Irlands huvudstad, vi får nämligen flytta in i vår nya lägenhet!! Eftersom vi är världshistoriens kanske sämsta backpackers blir det nog till att samla ihop alla hundra påsar och väskor som nu befinner sig på hostelrumsgolvet och vissla in en taxi. Det går BRA nu.

Inga konstigheter

Okej.. jobbade som sagt hela natten på världens största pub i Temple Bar, aldrig sett så många freakade, packade medelåldersmänniskor sjunga med till "who the fuck is Alice". Försök att balanserandes med en bricka med fem Guinness pints på samtidigt som du ska tränga dig förbi en flock elefanter medan dom spelar "let's twist again", elefanternas favoritlåt.

Vid fyra inatt bestämde jag mig för att säga upp mig. Kan ha varit min kortaste anställning någonsin. Eftersom vi var fler som hade samma tankar körde vi en kompani-uppsägning, chefen var mindre nöjd.
Note till mig själv, dansa ALLTID nykter.
Vaknade upp som arbetslös igen. Nu kör vi, ut på gatorna. En dag i taget.


Snuvad på konfekten

Frida suktades med utgång ikväll. Efter 5 dagar av CV-skrivande, jobbsökande och kvällar inne på vårat hostel var jag självklart mer än taggad på att få se mer av Dublins ökända nattliv. Medan jag som bäst satt och funderade på om det första jag skulle beställa var en Guinness eller mojito kom hon dock på att hon skulle provjobba från klockan 19 till 03 idag. Så även denna kväll har spenderats med jobbsökande, över internet denna gång. Jag tror jag kommer spy om jag behöver skriva; "I am writing in response to your advertisement at jobs.ie..." en gång till.

Förövrigt är det slut på Utvandrarnas hostel-dagar. vi har nämligen blivit med lägenhet! På lördag klockan 13.00 infinner vi oss i vår fina fina lägenhet som vi kommer dela med två spanjorskor som är hur gulliga som helst.

Nu ska jag sova och vänta på min sambo som kommer dyka upp runt halv fyra inatt. Godnatt!

Den här ska jag somna till


Livet var lättare i London?

Utan job, hus, alkohol och snus försmäktar vi på denna ö. Livet var lättare i London.
Denises vi saknar dig!! Ikväll är det vi som går ut och gör Dublin osäkert i din ära.


Utvandrarna slutar vara seriösa för ikväll. Tess är du med mig?

Sjukaste upplevelsen hittills

Okej..


Jag är tvungen att sy upp ett par byxor så att de passar till mina serveringsskor.
Tess chockar och drar fram ett sy-kit ur väskan!?!?
Sitter nu nere i lobbyn och försöker lista ut hur vi ska lösa den här "situationen".
Farmor? Mamma?Vuxenpoäng?
Arbetssökande på gång

Hela dagen har gått ut på att söka arbete. Har skrivit ut en miljon CV'n känns det som.Frida hjälpte mig med att skriva under då jag trodde att hennes handstil var bättre än min......jag vet dock inte om jag tyckte att det blev så mycket bättre.
Efter att ha delat ut CV'n till minst hundra klädbutiker, varav de flesta sa att de inte behövde mer personal, mötte jag upp Frida som sa att hon fått ett samtal från en pub hon var på igår som vill att hon ska komma och provjobba imorgon. Då fick jag lite panik och började slänga CV'n på förbigående i hopp om att få ett napp. "Please, hire me!" stod jag och skrek samtidigt som jag tryckte papprena i händerna på dem.

Detta fungerade tyvärr inte heller. Så då bestämde jag mig för att hänga på ett gäng zigenare. Ska bara införskaffa en vid kjol, sen startar jag mina business.Auf wiedersehen

/T


Den ekonomiska krisen har nu drabbat utvandrarna
På grund av rådande lågkonjunktur i gruppen tvingas vi ut på gatorna, med lägre standard och ödmjukare attityd är vi nu beredda att ta oss an även diverse alternativa uppgifter som "Corner shops", "Lidl/Tesco", "Gatumusikanternas körer", "Plakat hållare", och inte minst "Mc Donalds". Under tiden får ni ett bildregn från våra forna glansdagar (det vill säga igår). Håll till godo.

Naiv uppsyn och oskyldiga leenden inte ett ont anande om vad som skulle komma..

Hårda tider i Dublin

Idag lyckades jag ta mig in på min internetbank. Där väntade en tämligen otrevlig överraskning. Varken min skatteåterbäring som var på en rejäl summa eller min senaste lön från i somras har kommit in på kontot, vilket innebär att jag är bankrutt. Barskrapad. Vinglar på randen mot fattigdom. Nu blir det till att lämna ut CV:n i rasande takt. Gata upp och gata ner ska jag vandra i Dublin tills jag får ett jobb. Åker ni till Dublin inom en snar framtid och ser en ung, blond person spela flöjt med en tiggar-kopp framför sig på gatan, kan det mycket väl vara jag. Nu ska jag gå och dricka vatten till lunch.... och middag.

Sayonara / T


"It's a good day for being a duck"

När vi vaknade regnade det...
Men sen slutade det faktiskt!

Efter en aktiv dag är vi nu tillbaka på vårat kära hostel. Alla i personalen är väldigt involverade i vårat jobb och lägenhetssökande. Idag har vi lyckats att både lämna ut några cv:n och varit på två lägenhetsvisningar, varav den ena lägenheten var perfekt. 5 minuters promenad till allt man kan önska sig, (dvs temple bar och shoppinggatan). Tyvärr kan vi inte flytta in före den 26 oktober vilket innebär cirka 20 dagar till på hostel eller gatan. Imorgon har vi dock en till visning som känns bra, har vi tur klarar vi oss. Irländska taxiförare är helt underbara. Dock blir det inget mer taxiåkande för utvandrarna förrän arbetslösheten är över.

För övrigt vill vi aldrig åka härifrån. Irländarna och Dublin har tagit våra hjärtan.Tjingeling

Tess o Frida

Update

jakten är i full gång. snart har vi någonstans att bo. hoppas vi. borde skriva cv men tess data som är full med "the office" avsnitt känns mer aktuell..

Dublin, Irland

Gräset ÄR grönare på Irland. Har varit här i ett dygn nu och älskar det redan. Känns exakt som ett London i mini-format. Fast billigare och snyggare människor. Just nu bor vi på ett hostel men ska om en timme in och kolla på en delad lägenhet i centrala Dublin. Mannen som svarade lät en aning skum och blev mycket nöjd när han hörde att det var två svenskor som ville komma och titta. Ni kan ju ringa och kolla om vi fortfarande lever senare ikväll.

Fixade irländska nummer idag;

Tess 0871431413
Frida 0871431440

första bilden i Dublin


Den gröna ön

Sista kvallen i London. Imorgon lamnar vi Denise mansion for Dublin. En ny era. Taget gar vid nio och jag har tappat bort biljetterna. Far se om de kommer fram nar vi bestammer oss for att gora nagot utav kaoset som ska forestalla var packning.
Utvandrarna narmar sig den grona on. Det kommer bli bra. Kul att ni ar med oss.

Vamos

Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering, men ni får ha överseende då vi faktiskt har fullt upp här i Londres. Men då Frida tar sig en powernap och Denise pluggar matte, så tänkte jag passa på att bjuda på en redovisning av vår resa hit till London.

Klockan 16.15 rullade tåget ut från Stockholm Central och tog oss till Malmö, där vi bytte tåg till Berlin Night Express. Väl ombord delade vi kupe med en tjej i vår ålder och en herre i sina bästa dagar som jämförde det hela med sin tid i lumpen och slängde ur sig saker som; "Vad väntar de på? Bättre tider? För då får de FAN vänta länge." I det hela en mycket sympatisk man. Vid 22 somnade jag och sov sedan som en stock de 8 timmar det tog till Berlin. Frida sov 30 min.
Kl 6 var det dags att gå av och vi tog oss glada i hågen ut från Hauptbahnhof, för att sedan försöka tackla nästa bekymmer; vi hade inget hostel. Vi är något av sådana här "mañana-manniskor" som tar en dag i taget och hade därför inte fixat något hostel. (Vilket nu påminner mig att vi inte har hostel på Irland heller. Fast det är ju ett senare bekymmer.) Så där står vi halv sju på morgonen och får den smarta iden att om vi tar en taxi in till "centrala" Berlin så lär vi hitta ett hostel. Hjärnan är inte vad den borde vara efter 16 timmars tåg. I alla fall så slutar det med att vi irrar runt i Berlin med cirka 100 kilo packning utan att hitta något hostel. Vi gjorde det enda man kan tänka sig att två vuxna tjejer skulle ha gjort, ringde mamma. Så min kära mor kollade upp ett bra hostel och vi hoppade in i första bästa taxi. Tyvärr visade sig att vi hade valt den taxichaufför med sämsta tänkbara lokalsinne och efter 15 felkörningar och 4 stopp för att fråga efter vägen var vi nära att ge upp. Vid ett rödljus får vi dock syn på en Hostel-skylt och tar snabbt vårt bagage och hoppar ut. Då klockan var 8 på morgonen och in-checkning var kl 14, lämnade vi vårt bagage där och gick ut på upptäcksfärd i Berlin. En riktigt cool stad och det vi har lyckats lära oss om tyskar är att de har snabba brillor, skor och ännu snabbare frisyrer.
Sov en natt i Berlin och begav oss sedan vidare mot UK. Tåget avgick från Berlin kl 21.30 och tog oss till Köln, a.k.a Stationen-som-Gud-glömde där vi fick vänta mellan 2 till 6.30 på morgonen. Klientelet på denna station var inte utav denna värld. Hälften var apraka 40-plussare som inte kunde gå rakt och resten var en blandning mellan emo's samt allmänt retarderade människor. Sedan följde ytterligare tre tågbyten innan vi slutligen anlände i London.
Lost i Berlin kl 6 på morgonenTACK FOR ALLA GRATULATIONER20 känns stabilt än så länge.


Min sista dag som tonåring


jag är inte orolig. 

Alla dagar är lördagar i London

Vi ber om ursäkt för den usla uppdateringen, men vi är helt enkelt to busy. Idag blir det utgång igen, tredje gången gillt.
psst; imorgon fyller mitt hjärtegull 20 år!

RSS 2.0