Några av oss som jobbar på Fitzsimons en kväll när vi inte gjorde det


Joanna, Barbra


Matteo, Rafa, Mariusz

Terry


@3crownalley


Kalasbyxor på, pyjamas av

Nä så här kan vi inte ha det. Nu blir det utgång i alla fall. Happy Friday på er lovers!

First base i baren second date

Dejten var fan-tastisk. Vi började på 3 Crown Alley där dom har grym personal och avslutade på the Mezz efter stängning, vilket alltid är ett gott tecken. Slim är veckans babe och bartender för att han alltid rear ut gamla drinkar till oss. Samborelationen blomstrar och jag kommer sakna min andra halva som åker iväg på en tripp över helgen.

Självklart önskar vi Johny Cash när vi dejtar.
Något jag är mindre nöjd över är att T har lämnat mig ensam med uppgiften att berätta för las tapas om den stundande flytten.. Så nu vet ni, om ni inte hör av mig på ett tag är det för att jag blivit piñata.

Tess samboskola del 2

Ni vet ganska långt in i ett förhållande? Nyförälskelsen har lagt sig, man börjar ta varandra förgivet och tillvaron blir slentrian. Det känns inte riktigt lika spännande att dela säng längre och man börjar störa sig på småsaker man inte tänk på förrut, som att sambon klämmer på mitten av tandkrämstuben eller kanske inte fäller ned toalocket. Kanske har ni även olika tider på jobbet och ses inte lika ofta som förrut heller, förrutom att sömnigt "hej" någonstans mellan sömn och vakenhet. Det är nu förhållandet sätts på prov och det är viktigt att veta hur man tar sig igenom denna kritiska period. En grundläggande sak är att ta sig tid till att umgås med varandra samt visa sin uppskattning till sin partner. Och det är exakt vad jag ska göra ikväll.

Ikväll ska jag bjuda ut sambo på dejt. Dels som ett tack för allt stöd och hjälp jag fått av henne under min tid som arbetslös här i Dublin. Men mest för att jag tycker att hon är världens bästa.


Personligt meddelande till Katarina & Elli

Utresa Från Stockholm Skavsta - DublinSön, 14 Feb 10
från
119,00 SEK

Avgång:
Stockholm Skavsta 07:10

Ankomst:
Dublin 08:55

1 x Adult 119,00 SEK

Biljettpris: 119,00 SEK
Online-incheckning: 55,00 SEK
Skatter/avgifter: 0,00 SEK
Totalt pris: 174,00 SEK
Inga Skatter Vuxen
119,00 SEK
Sön, 14 Feb 10
FlygFR 963
07:10 Avgång
08:55 Ankomst

Återresa Från Dublin - Stockholm Skavsta

Avgång:

Dublin 12:55

Ankomst:
Stockholm Skavsta 16:35

1 x Adult 89,25 SEK

Biljettpris: 89,25 SEK
Online-incheckning: 55,00 SEK
Skatter/avgifter: 0,00 SEK
Totalt pris: 144,25 SEK
... hint, hint, hint.

Vi flyttar till andra sidan floden?


Borde verkligen sluta lyssna på Thåström och gå och lägga mig. Men jag kan liksom inte låta bli och jag kommer ändå inte somna, sover bara räv nuförtiden. Lägenheten som vi var och kollade på var lite kärlek vid första ögonkastet från vår sida. Det ingår tre flatmates när man flyttar in där. Dom verkar sköna. Halva hyran av vad vi betalar nu. Halva standarden av vad vi har nu. Vi gillar det skarpt. Och nu till det bästa, vet ni vart man kommer om man följer "vår" gata rakt ner längs med the Liffey (floden som går igenom Dublin), efter endast 10 minuter är man i Temple bar området. Raka spåret liksom. Nu kör vi på det här tycker jag.


Nej. jag. kan. inte. sluta.

Utvandrarna rör på sig

Ringde precis på en lägenhet, ska dit och kolla om en timme. Mitt på campus, blir till att dela med studenter. Nu händer det grejer. Billigt och bra(?). Fortsättning följer..

Tips

Dåligt med tips på recept. Kom ihåg det mycket prestigefyllda utnämnadet som "Årets vitkålsfantast", och icke att förglömma det åtråvärda priset i form av ett vykort från den Gröna ön.

04.00

Jag vill bara göra ett announcement; Imorgon ska jag gå upp klockan 4! Haha, jag skrattar till och med åt mig själv. 04.00. För att vara på jobbet klockan 06.00. Allt på grund av att alla banker i detta land stänger klockan 16 och jag måste verkligen, verkligen sluta tidigt så jag hinner till en bank och fixa bankkonto. Så då är det bara att bita i det sura äpplet. Känns inte så stabilt. Kommer troligtvis kära denna på jobbet imorgon.


Hjälp bitte

Nu kära vänner, familj och diverse randoms skulle jag behöva lite hjälp. I fredags var jag lite seriös och handlade mat för att göra en thai-gryta med grön curry och grönsaker. Var av någon outgrundlig anledning fullt inställd på att ha vitkål i denna gryta och gick igenom tre affärer innan jag slutligen fann vad jag ville ha på en ställning utanför den mycket mystiska butiken "Polski Sklep" (där förövrigt Frida fullkomligt vägrar handla saker trots de mycket överkomliga priserna). Redan här börjar problemet. "Klotet", som jag har valt att kalla det, ligger ovanför huvudhöjd på mig och jag måste ställa mig på tå för att nå det. Greppar tag om det gröna klotet och försöker lyfta ner det. Jag hade dock misskalkylerat Klotets tyngd och mina armars obefintliga muskelmassa och tappar därför Klotet som snabbt rullar iväg längs gatan och jag får jaga efter som en annan bollkalle. Ni vet den mycket osmickrande positionen när man springer halvhukandes med armarna riktade mot föremålet som envist rullar undan fingrarna. Får i alla fall tag på det, betalar och påbörjar den långa vägen med med vad om känns om ett bowlingklot under armen. (Ja, under armen. Påsen var för klen för att jag skulle kunna bära det normalt). Väl hemma lagar jag mat. Mycket mat. Och använder hur mycket vitkål som helst. Jag skär och skär, men Klotet tycks inte bli mindre. Jag har även haft den till sallad och erbjudit Frida att äta av den, men det tar ju aldrig slut. Och jag tänker absolut inte låta den förgås efter alla strapatser jag haft att få hem den.

Så nu skulle jag vilja att ni tipsar om era bästa recept med vitkål så jag får slut på den jäkeln. Bäst tips belönas med ett tack-vykort från den gröna ön.

"Klotet" i skrivande stund. Titta hur stort det är fortfarande. Mutant-grönsak. Jag tror jag ska sluta handla på Polski Sklep.


Casual Friday

Igår var det fredag och det gjorde mig glad för att;

*Jag fick ha jeans på jobbet. Nästan lite av ett halleluja-moment

*Vi hade fredagsfika med kanelbullar med mitt team. Ännu större halleluja.

*Jag behövde inte ställa klockan på 05.30 när jag skulle sova

*Jag fick träffa sambo lite mer än ett "hej" i halvvaket tillstånd

*Jag behövde inte ställa klockan på 05.30 när jag skulle sova

*Det var fullt tillåtet att dricka x antal blackcurrantdrinkar

*Jag behövde inte ställa klockan på 05.30 när jag skulle sova

Oh, nämde jag att jag fick sova hur länge jag ville imorse? Detta har självfallet utnyttjats till max. Har tvingat mig själv att somna om för jag vaknade innan tolv, jag tryckte bort ett samtal (hoppas det inte var viktigt), totalignorerade det faktum att jag behövde gå på damernas och drack ett glas vatten som troligtvis stått i vårt fönster närmare 2 veckor när jag blev törstig. Allt för att slippa röra mig från sängen. 13.30 kände jag dock att det kanske var dags att vara lite produktiv, så jag flyttade mig till soffan.

Vad ska ni göra i helgen kära läsare?


insomnia

Kom precis hem från jobbet, Tessies klocka ringer om tre kvart, vi skulle egentligen bara behöva betala för en säng..

i min utkorg

"Dear flatmates (Diana, Maca and Tess), Im sorry for any inconvenience caused due to last night. In my defense staffparty with barcrew never is a good idea. I hope my hangover is punishment enough. /Frida deadmanwalking"
dom har inte svarat . . .

personalfest och obscena bilder

Staffparty igår som slutade på Fitzsimons. Good crack. Kul att höra att sambo uppskattade väckningen, tror dock inte att las tapas är lika nöjda. Aidan (bartender på Fitz), min partner in crime, råkade tydligen även gå in i deras rum inatt. Sitter här hemma själv nu och har lite ångest inför när de kommer hem. Håll tummarna för att jag fortfarande har någonstans att bo ikväll.

Hittade en bild på min kamera imorse som jag inte tänker publicera. Det får duga med dessa istället.

Little Dave, bartender. Georgia, servitris och Terry the tender, bartender.


Joanna och Marius, bartenders. Aidan, bartender.Ikväll jobbar jag i dörren, är inne på en 11 dagars arbetsvecka, känns som ett år tills jag är ledig nästa onsdag men det är okej. Nu ska jag kolla på PH. Tisdagar är jävla mycket bra dagar, löning, PH och nästan alltid ledigt dagen efter. Frida gillar.

xxx

Morgonstund har guld i mun?

Jag hör vårfåglar utanför balkongen när jag sitter och äter min frukost. Det gjorde det lite lättare att stiga upp 05.30 när jag sedan 04.00 hållts vaken av sambo och hennes överförfriskade kollega, som av någon outgrundlig anledning bestämde sig för att slå läger i vårat badrum som är väldigt lyhört. (Anar att det är för att det har golvvärme och vardagsrummet brukar vara freezing på nätterna)

Nu tycker jag vi sätter igång makineriet lite lätt med svensk musik. Känner mig lite patriotisk idag.
Godmorgon

                   

Tess- Återkomsten

Ja jävlar, nu var det ett tag sen jag visade ett livstecken. Bloggen har försummats av oss båda, men nu ska denna skuta styras upp. Vi kan ju inte rubba Linnéas frukosvanor, gud bevare!

Förklaringen till min frånvaro stavas med tre bokstäver- IBM. Har ju som de flesta av er redan vet fått anställning där; och jag tror inte jag hade kunnat trivas bättre än vad jag gör. Även om alarmet står på 5.30 och att jag om nätterna drömmer om Lotus Notes, Citrix, Tacacas, tpx, t3, Intranet, Tivoli, Management Now osv osv... Jag älskar arbetssättet, kollegorna och mina teamleaders. (Sen att jag inte behövde ta till de drastiska karriärsval som korsat min hjärna under min tid av fattigdom är ju även ett ganska stor +)

Som min kära sambo redan berättat i föregående inlägg är det vår på G här. Vi har utstått ett Dublin lamslaget av 9 minusgrader och 10 cm snö i en vecka, med bieffekter som halkningar och småpojkar som kastar snöboll på en, men nu börjar äntligen saker ordna upp sig. Nu efter detta inlägg förstår jag också varför jag sovit så dålig de senaste nätterna. Frida är fast besluten att inte sätta på elementet, men hon är i grund och botten en väldigt frusen person så någon gång mitt i natten vaknar hon, känner att det är lite kallt och hoppar närmare mig. Det hade kanske varit helt okej, OM hon hade varit en person som inte rör sig så mycket när hon sover. Det är hon dock inte. Har de tre senaste nätterna vaknat av att hon knockat mig med både sin panna och armbåge. Vilket inte alltid är väldigt uppskattat när klockan är 4 och man vet att djävulsalarmet ringer om 1½ h.

Ikväll är det jag som sätter på elementet...

...hälsar en i övrigt mycket glad Tess


Önsketänkande

Skriver ett inlägg för att Linnea ska kunna äta frukost.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det irländska vädret men det blir ju så sjukt tråkigt både för mig och er (och Linnea), därför ska jag bara informera er om följande, det börjar bli vår här borta. Kände det på riktigt igår, det liksom "låg i luften". Blev exalterad och sa till sambo att jag ville sova med öppet fönster, hon ignorerade mig, ni vet som vuxna gör när barn ställer frågor dom vill svara nej eller inte alls på. Sov utan att sätta på elementet, liksom för att fastställa att mina vårkänslor var befogade. Vaknade djupfryst och slängde endast en snabb blick mot vårjackan innan jag tog på mig dunjackan och gick till jobbet imorse. Så kul ska vi inte ha. Men kanske nästa vecka. Nu sitter vi i alla fall på helspänn och inväntar den omtalade "grönheten", anledningen till att vi kom på tanken att utvandra hit från första början.ps. På onsdag ska vi till IKEA. Alla som någon gång bott utomlands vet vad jag talar om. Det är som att komma hem. Lilla julafton så att säga. Längtar.

21 and still going

Tessie börjar jobba sig in på sina twenties, vi gillar och grattar,

JA MÅ HON LEVA


Ikväll blir det fine dining and ausgang i Dublino. Nu firar vi. Vamos.

tycker synd om MEN..

therese har en armbåge som har varit med om det mesta. det är liksom alltid den som råkar illa ut sen den där dagen i sjuan för många år sen (läskigt många nu när jag tänker efter). hur som helst, igår ramlade hon i temple bar på vägen hem och mycket riktigt tog hon emot sig med samma armbåge som vanligt. nu får jag sms där hon klagar över smärta och funktionshinder. jag citerar, "jag kan inte ens öppna dörrar". och det är här någonstans jag blir lite konfunderad. jag menar, är det verkligen det jobbigaste att inte kunna öppna dörrar? hon kan väl öppna dörrar med den andra armen!? eller!?

bildbevis
"I would like to have an anchor."
"What's an anchor?"

Min dag

Rundade av onsdagen med efterfest hemma hos en polsk servitris. Lyckades glömma min mobil. Det är is överallt och eftersom Dublin bara äger tre saltbilar så får man åka skridskor på gatorna. Det gjorde jag idag i två timmar samtidigt som jag försökte hitta tillbaka till lägenheten och min mobil. Efter en timme började W som visste att jag var på väg att bli lite orolig. Ingen fara jag gick bara lite fel. Hamnade i summerhill, slumkvarteren men lyckades tillslut hitta rätt tack vare vänliga irländare. På vägen hem stötte jag på en annan kollega som just gick ut från sitt hus för att ta en cigg och där kom jag åkandes på trottoaren, mycket trevligt. Bestämde mig för att inte ta samma "genväg" på vägen hem så det som tidigare tagit mig två timmar gick på en halvtimme. Mycket bra. Stötte på en random snubbe som var vilse, och eftersom jag tidigare själv varit i samma sits sa jag att han kunde gå med mig. (Han skulle dessutom till just den gatan jag bor på.) Det visade sig att han ofta hänger på Fitzsimons och jag kände mig generös och sa att jag skulle hänga in hans jacka gratis nästa gång jag jobbade i klubben. Vi halkade vägen hem och sa hejdå varpå jag gick upp och väckte tess och pressade ett glas apelsin slash grapefrukt juice. Mycket bra. Hade tänkt stanna hemma idag men killarna på Fitz suktar med karaoke kväll på Buskers. Detta vill jag inte missa för allt smör i småland. Ikväll dricker jag blackcurrant och vatten.

There you have it. En mycket bra dag.

Dublin lamslaget av 5 cm snö och -1grader

Runt lunch idag började det snöa lite lätt utanför IBM's huvudkontor. Snön tilltog men inget extremt. Vid 1 ser vi hur folk börjar plocka ihop sina saker och bege sig mot utgångarna. "De ska åka hem, det är ju snökaos" fick vi höra av vår manager. Vi, de nya från Skandinavien, skrattade bara åt irländarna och satt kvar vid våra datorer. Vadfan, vi är vaa vid 1 meter snö och -20 grader. Klockan 2 fick vi rådet att sluta och åka hem så fort som möjligt, och efter det skrattade vi inte längre. I receptionen fick vi veta att alla bussar var inställda och att ta sig ut från parkeringen till stora vägen hade tagit vissa bilar 1 timme. Som tur var kunde vi få skjuts med en kollegas man in till stan och efter fyra timmar var jag äntligen hemma. En resa som brukar ta 40 minuter. Bilar kanar av vägarna och måste puttas upp för backar.

Är det minusgrader imorgon fick vi rådet att inte åka in, för det kommer ändå inte gå några bussar...


Nu ni

Har köpt en ny kamera. Den är rosa. Vet inte varför, jag gillar inte direkt rosa, köper alltid svart eller vitt när det gäller sånt där. Köpte även ett par leopardklackar. Jag hatar leopardmönstrat. Är ju det fulaste som finns. Så vet inte varför jag köpte dem heller. Jag freakade. Utgång med kollegorna ikväll. Skor och kamera är alltså redo, ska bara öppna en flaska vitt först så blir det åka av sen. Happy wednesday på er!

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Mycket. Bland annat åka på kryssning i Västindindien som står med på min "saker att göra innan jag kolar-lista"2. Höll du några av dina nyårslöften?
Osäker på om jag gav några och mycket säker på att om jag gjorde det så bröt jag dem.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej men bekanta.

4. Dog någon som stod dig nära? Tack och lov inte.

5. Vilka länder besökte du?
England x2, USA, Haiti, Puerto Rico, Tyskland, Irland.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

14-22 jan, 22-27 juni, 24 september

Första veckan i London, Peace&Love, dagen vi drog till Irland


8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag stannade på Irland och inte gav upp och åkte hem när det var som tyngst.

9. Största misstaget?
Jag tänker inte älta misstag.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?  Jag har varit mer sjuk det här året än föregående år tror jag. Kan ju bero på att jag jobbat på dagis också.

11. Bästa köpet? Oj. Alla skor! Och underkläder på Victoria's Secrets. Och Guess-klockan. Allt.
 

12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor, kläder och alla otaliga mojito på F12 Terrassen 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket gjorde mig mycket glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Hoffmaestro-Highwayman, MGMT-Kids, Bon Iver-Skinny love

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit jävligt ambivalent i år. Har inte riktigt kunnat bestämma mig och jag varit glad eller ledsen. Men när jag ser tillbaka på året gör jag det med glädje.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Utnyttjat mitt gymkort.17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Obsessat över vissa personer.

18. Hur tillbringar du julen? På ett sätt jag aldrig gjort förrut. Utan familjen i ett helt nytt land.

19. Blev du kär i år? Ja.

20. Favoritprogram på TV? How I met your mother, definitivt.21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst någon som lämnat avtryck.

22. Största musikaliska upptäckten? Återupptäckte Winnerbäck, upptäckte att Håkan inte alls var så dålig som jag tyckte förrut. Tvärtom.24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja.

25. Något du önskade dig men inte fick? Inget materiellt.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Galen kväll i London. Pubar, Vodka-bar, klubbar. Fransmän, engelsmän, italienare och världens bästa Frida.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer ärlighet.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Fashion does not live here. Haha. Nej, men jag har ingen stil. Har blivit mycket klänningar i alla fall.

29. Vad fick dig att må bra? Att Frida kom hem från London i mars, sommaren, min familj och alla konserter.30. Vilken kändis var du mest sugen på? Joshua Radin. Och båda herrarna i Johnossi.

31. Vem saknade du? I början av året; Frida och Denise. Efter september; alla som betyder något som inte är på Irland.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Har träffat en hel drös med fina människor. Vissa bättre än andra.


Summa summarum; Nöjd kund med det föregående året. Och det nya har börjat riktigt, riktigt bra.


japp

som jag trodde. supernöjd.

peptalk

imorgon jobbar jag från frukost 7.30 till 23.00 stängning på restaurangen. funderar seriöst i denna stund på att ta en sista minuten, fly landet. men äsch. nu gör vi det här. imorgon vid exakt den här tiden, kommer jag sitta exakt här och vara så sjukt nöjd över att dagen är över. hörs då.

Bara att gilla läget

Alarmet står på 06.00. Kan inte minnas när jag senast gick upp vid den okristliga tiden. På senare tid har det mer blivit att jag gått och lagt mig då. Men jag klagar inte. Har nämligen efter 3 intervjuer och 3 test blivit med jobb på IBM! Heltid, mån-fre, 8-17.

Kommer jobba med sådant jag gillar på ett ställe som verkar hur bra som helst. Året kunde inte börjat bättre.

Slut på glada dagar

Idag kommer den ena av våra flatmates hem. Igår diskade vi för första gången sen dom åkte..

Bokslut

För ett år sedan blev det tvåtusennio. Jag satt i en soffa i London och drack samboca ur vinglas tillsammans med en italienare. Om det känns långt borta? Jag kan inte ens räkna till 20 på italienska längre. Idag är det helt plötsligt 2010 och jag har ingen aning om hur jag och min bästa vän hamnde i Irlandet. Årets första dag inleddes med afterwork tillsammans med bartendern och Wioletta, en polsk servitris. Medelålders irländare som dansade robotdansen och sjöng karaoke förgyllde vår kväll. Känns som att jag är lite nykär i Dublin. Känns lite som att 2010 blir ett bra år. Känns lite som att ni också känner det.


No need to know what you're doing or waiting for
But if anyone should ask
Tell them I've been licking coconut skins
And we've been hanging out
Tell them God just dropped by to forgive our sins
And relieve us our doubt"


Ett år sen, London


Jag ska köpa en ny kamera och ta massa bilder.

RSS 2.0