Jag bjuder

Det är bra tack, själv?


Payday coming up. Löning imorgon. Håll i hatten.

Godmorgon!

Klockan är 06.25 och jag är vaken, en måndagsmorgon när jag är ledig. Fråga mig inte varför, jag har utan tillfredställande resultat försökt sova sedan klockan 2 och när Fridas klocka ringde nu vid 6 kände jag att det var lika bra att ge upp och göra henne morgonsällskap. Nu är bara frågan vad jag ska hitta på för att roa mig denna tid på dygnet. Jag tycker i alla fall att vi kickar igång dagen med lite skön, högklassig, svensk musik

 

 

 

 

(haha ja, den sista var ett skämt... kanske... hrm)


I <3 Dublin

Idag är jag och Dublin bästa vänner. Jobbade 13-20 idag, kände att jag inte kunnat hitta ett bättre jobb än det jag har, fick höra att vi har staff party nästa måndag, fick 30 euro i dricks, fått jättefina komplimanger, gick hem och alla fina byggnader är upplysta och Dublin glittrar av julpynt, kom hem till vår mysiga lägenhet och bäst av allt; mamma och Malin kommer och kramas med mig snart!såhär nöjd är jag just nu


Happy times in Sweden mansion

Kl 17 satt jag som bäst i sängen med pyjamasen på och åt kakdeg och tyckte synd om mig själv. Skulle precis ringa managern på Dakota och ge honom ett sanningens ord om att ringa när man sagt att man ska ringa, när mobilen ringer. Det är herr manager som säger att han försökt få tag på mig i två dagar för att säga att jag fått jobbet! "And, we should actually need you tonight, I know it's a short notice but do you think you can make it 'til 18?" Jag ser ner på mig pyjamasklädda kropp och skålen med kakdeg; "I'll be there 17.55!" Hann med ett snabbt samtal till mamma, en dusch, sminkning och att kasta i mig lite riktig mat innan jag galopperade iväg och faktiskt infann mig på Dakota 17.55. Allt har gått jättebra ikväll, managern sa att han var jättenöjd, kollegorna är supertrevliga och jag slipper vandra Dublins gator med en tiggarkopp. Som sagt, happy times in Sweden mansion!

Bryter tystnaden

Utan mobiler, nycklar och internet blir det inte många barn gjorda därför har det varit lite tyst här. Nu när vi har kommit hem igen och återuppstått kan vi meddela följande, Dakota (baren där T har provjobbat), har inte ringt. Hon ska därför ringa idag och hota dom lite. Jag är inte orolig. Ni är de första som kommer få veta om det är så att hon fått jobbet, annars kanske det är bäst om vi försöker att inte tala så mkt om det.. ok?"We are only this young for so many twisted nights"

nej nu skiter vi i telefonen och öppnar en vinare istället. Firar lite i förväg. Kanske får vi sällskap av en security guard och en bartender också, man vet aldrig.


Man ska alltid fira i förväg då har man i alla fall fått nått roligt.

Spänningen är oliiidliig....

Sitter och biter på naglarna och sneglar på telefonen....


Jobbvaka

Bänkade framför telefonen.

Provjobb och jordgubbsremmar

Mitt sambo-sinne måste ha känt av att Frida inte var på topp idag, för på vägen hem från provjobbet svängde jag förbi en affär och köpte med mig jordgubbsremmar, ett säkert kort när man vill göra sambosar lite gladare.

Som sagt, var och provjobbade idag. Dakota heter stället, en bar/restaurang/lounge och jag ska då jobba som waitress om jag får jobbet. Supertrevlig personal och härlig stämning så det skulle vara perfekt om jag fick det. (skulle i och för sig ta jobb på vilket skitställe som helst nu pga den sinande, snart uttömda, kassan) I alla fall pratade jag med managern efteråt och han sa att han haft ögonen på mig och gillat det han såg, men de hade haft en annan tjej som provjobbade igår så han och den andra managern ska överlägga imorgon och så ska de ringa mig innan fyra och berätta om jag får det eller inte. Så nu håller ni alla tummar ni kan så meddelar jag efter fyra imorgon om jag fick det eller om det blir tiggarliv på Dublins gator för mig i framtiden. Har nämligen inte pengar till en biljett hem....

Not another teen blog

Spenderade natten i garderoben på Fitzsimons nattklubb. Hade en egen liten fest i "the box". Nu är sambo och provjobbar och jag saknar henne. När jag för en gångs skull har hela täcket för mig själv känns det kallt. Hoppas hon kommer hem snart och säger att hon har fått jobbet då kan vi gå ut och fira imorgon. Eller om hon inte fått det så kan vi tröst-festa. Hur som så måste vi gå ut och vädras imorgon det luktar alldeles för mkt rök i vardagsrummet.ps. Idag är jag inte i form för att ta över världen. Det har gått över tills imorgon, okej?

2 månader/ 8 veckor/ 56 dagar

Idag var det 2 månader sedan vi lämnade fosterlandet och satte oss på ett tåg mot okända äventyr. Med varsin one-way ticket och alldeles för mycket packning för tågluffande satte vi oss förväntansfulla på ett tåg på Stockholms Central utan en aning om vad som väntade. Vi har färdats 100-tals mil på tågräls, spenderat otaliga timmar på diverse tågstationer ute i Europa, släpat på alldeles för tung packning och förbannat vår brist på pack-kunskap när vi för tjugonde gången försöker komma ombord på ett tåg med en två stora rullväskor, 4 handväskor, 2 laptops och en fullproppad IKEA-kasse. Vi har varit två dygn i Berlin där vi körde ultimate-sightseeing och försökte klämma in så mycket som möjligt på en dag, spenderat en helt galen vecka i London som gick ut på att shoppa och festa. Vi nådde äntligen vårat mål, bodde en vecka på ett hostel, hann bli kära i Dublin över en dag, skrivit otaliga CV:n, hittat ett underbart boende, blivit vänner med folk från minst 10 nationaliteter. Vi har längtat hem så att hjärtat värker, samtidigt som vi har känt att vi vill stanna för alltid. Vi har gråtit, skrattat, gjort bort oss, blivit friade till och fått låtar dedikerade till oss. Men framförallt tror jag att vi har utvecklats. Och levt livet.

Och vi är glada att ni har följt våran resa och hoppas att ni stannar kvar för fortsättningen!en av de sista bilderna på Utvandrarna på svensk mark


Nattliga konversationer del 5

De senaste nätterna har jag inte kunnat urskilja vad Frida sagt då hon mest har mumlat. Inatt vaknade jag av att hon pratade. Hon pratade länge och väl, men mycket snabbt och ganska tyst så jag uppfattade inte riktigt vad det var hon sa. Men det lustiga var att hon pratade på engelska. Haha, vi kommer köra en Silverstedt när vi kommer hem och inte kunna prata ordentlig svenska. Märker redan nu att jag ofta blandar in engelska ord när jag pratar för att jag inte kommer på de svenska. I alla fall så pratade Frida mycket länge och skrattade sen förnöjt för sig själv. Hon måste ha haft en trevlig konversation.

nakenchock

Tess har förvirrat sprungit runt här imorse när jag kom hem från hotellfrukosten och oroat sig över att hon inte kommer ihåg vilken tid hennes intervju är. Hon ska nämligen på en andra intervju på en bar (?) idag. Efter mkt funderande bestämde hon att jag skulle ringa som "Therese" och bekräfta tiden för mötet, dock möttes jag bara av en telefonsvarare. Tillslut bestämde hon sig för att gå dit till halv fyra för hon var "säker på att det inte var tidigare i alla fall." Jag måste ha somnat precis innan hon gick för jag vaknade just av ett sms..

"Hahaha nu glömde jag sätta på mig bh. Och det är way to varmt här inne för jacka!"

Får hon inte det här jobbet nu vet jag inte vad vi ska göra med henne..

40 days and 40 nights

Jag stod emot jävligt länge men idag kunde jag inte hålla mig längre. Köpte ett paraply. Har försökt låtsas som att jag inte behövt det men var tillslut tvungen att inse att det nog regnar ganska mkt på Irland. 3 euro, definitivt värt. Nu kan jag vara med och fäktas på gatorna, människor med onödigt stora paraplyer i storstäder är tyvärr inte en utdöende art.


Bilden är tagen i London. Tillbringade ett halvår där utan paraply, jag har mognat.

Varning

1. Försökte kolla på filmerna som Tess lagt upp, fick nackspärr.

2. Den 2-3 m höga järngrinden som man passerar på väg in till gården går att öppna från insidan utan nyckel, man behöver inte göra som en vän till oss, han försökte gå hem mitt i natten efter en efterfest men kunde inte hitta knappen och fick klättra över. Inte att rekommendera.

Välkomna hem till oss

Filmade lite på vägen hem från city centre igår. Så ni som är intresserade av hur det ser ut på vägen hem till oss kan ju titta och ni som har något roligare för er behöver följdaktligen... inte titta, eller nått.

Notera att jag från början håller kameran rätt, men sedan tänker; "nej det här är nog rätt håll" och vänder den. Resten av filmerna får ni alltså vänta datorn eller huvudet för att se ordentligt. Här följer jag floden Liffey, det kan man göra nästan hela vägen hem.

 

 

Haha, sjukt onödig film, men här har jag svängt av från Liffey och kommit in i området vi bor i. Business-område där det på vardagar är fullt med kostymnissar och på helgerna är allt stängt och man ser knappt en kotte.

Här är raksträcka till vårat hus. I Dublin har de inte tunnelbana utan istället sådana här Luas som ni kan se. I denna filmen upptäckte jag att jag sjunger tyst för mig själv. Har alltså mina hörlurar i och märker inte det. Jesus, det måste jag sluta med.

 

Och här smaskar jag när jag tuggar tuggummi. Jag kan ju inte vistas ute bland folk med mina hörlurar i. I övrigt, här ser ni vår gård och hus.

Och här är vi då framme. Moy House 75! I denna video tyckte jag tydligen att det var mycket viktigt att visa er vår nyckelknippa (?) och det jag försöker visa er på min ipod är att jag lyssnade på Back Street Boys-Larger than life. Inte för att jag vet varför jag ville erkänna det, men tyckte väl att det var lite rolig kuriosa för er läsare.

Värdelöst inlägg, försöker egentligen bara hålla mig sysselsatt så jag slipper tänka på att jag om 4 timmar ska gå och göra bort mig på ett femstjärnigt hotell. Adjö


Dagen i siffror

Antal arbetsintervjuver Tess har varit på: 2
Antal timmar Frida fick sluta tidigare: 1
Antal spanjorer i lägenheten imorse: 3
Antal spanjorer i lägenheten nu: 0 (!)
Antal kommentarer Frida har fått av kollegor och kunder angående fotbollen: 19364923424 (endast idag)
Antal år Tess har jobbat på restaurng enligt hennes cv: 1

"Would you like some more tea, mr Clinton?"


Solen skiner i Dublin och det hänger en falsk vårkänsla i luften. Hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att det var påsk som var på ingång och inte julafton. Kom precis hem efter dagens första arbetsintervju av två inbokade. Denna gång var det ett hotell som jag sökte anställning på över internet och jag visste inte egentligen mer om det än var det låg och gick dit glad i hågen. Lite bakgrundsfakta till er är att jag i somras praktiserade på restaurang Kungsholmen, och dessa två veckor kan jag ha fått att låta som ett år på mitt CV. Jag menar, jag tänkte ju ändå inte söka till några fancy ställen. Kliver in genom de stora portarna, möts genast av en portier som öppnar dem åt mig samt ett "Goodmorning miss, what can I help you with?" och förstår på en gång att detta inte riktigt är vad jag väntat mig. Inredningen andas verkligen exklusivt hotell och människorna rör sig på ett sätt som inte vi vanliga gör. Får slå mig ner i "te-rummet" bland läderfåtöljer, buketter med färska blommor större än mig själv och klassisk musik strömmar från dolda högtalare. Blir sedan upphämtad av en äldre dam som för mig en labyrintartad väg till ett litet kontor där vi sätter oss på varsin sida av ett skrivbord. Själva intervjun går bra, det är mest damen som pratar och jag sitter och försöker se ut som någon man vill anställa och berättar lite om mig själv. Började slappna av lite och kände att det här kommer nog gå bra tills hon sade;

-Jo, det här är ju ett femstjärnigt hotell, så vi förväntar oss en hel del från vår personal. Som du kanske förstår har vi en del VIP-gäster.

Tydligen är det här hotellet ägt av U2, eller i alla fall Bono, och här bor ofta diverse artister när de har spelningar i Dublin. Även USA's ex-president Clinton gillar att bo här när han är på besök i Dublin(!!). Sedan fortsatte hon; "Jo vi vill ju att alla som söker det här jobbet ska provjobba, så kan du komma hit imorgon kl 17 och göra det?"

Så nu kära läsare, ska jag, som jobbat på restaurang i 2 veckor och aldrig ens serverat vin, provjobba på ett femstjärnigt hotell där rocktjärnor och ex-presidenter brukar glida omkring.

 Någon som kan lära mig att öppna en vinflaska....?

Just nu

Frankrike vs. Irland, andra mötet. Galet. Mycket känsla i tvsoffan just nu.


---------------------------------------------------------------------------------------

Update: Matchen är över. 1-1 till Baguetterna som styrde in den med handen i de sista minutrarna. Helt ofattbart. Målet godkändes av en svensk. Skammen mina vänner. Vi hoppades att ingen annan skulle märka detta faktum men för säkerhetsskull kom vi överens om att låtasas vara norrmän resten av veckan. Dock fick jag just ett meddelande från en kollega..

"I am going to kill u when I see u, fuckin ref is from Sweden."

Storleken har betydelse

Hörde att extrafamiljen kommer på besök, blev exalterad och började genast med förberedelserna. Vi har tyvärr bara en madrass så den går till Ankan. Hittade sen den perfekta sovplatsen för dig Malin med tanke på din längd, du har till och med gott om plats att sträcka på benen."I want the manager"

Utvandrarna på klubben The Mezz efter stängningstid kan inte bli annat än legendariskt. Idag är det soffläge med varsin pizza för våran lilla grupp. Herregud, det är tur att jag ska på två jobbintervjuer i veckan så jag styr upp mitt såkallade liv. That's right. Den arbetslösa halvan av Utvandrarna ska till ett hotell samt en klubb för eventuell anställning. Det går bra nu. Fick även ett mail precis, jag citerar;

"NU ÄR DET BOKAT!!! Malin och jag kommer att landa på den gröna ön lördag 5 december kl 12,30."


Min kära mor och syster kommer alltså och hälsar på oss. Ser fram emot en stor leverans svenskt plockgodis och lite kärlek såklart. Nu ska jag återgå till framåtstupa-soffläge och den enda aktiviteten jag ska ägna mig åt är att zappa mellan kanalerna. Brukar ha svårt för att bestämma mig för om jag ska se Friends eller America's next top-model. Det är svåra beslut vi har att fatta här i Sweden-mansion.

trevlig onsdag kära vänner, frid vare med er

joråsatte

" 32 år och hiphopare, inte mitt livs stoltaste ögonblick. "

pressmeddelande


den här bloggen har inte varit dödskul på sistonde (eller aldrig) och så kommer det att fortsätta

vi ville bara lägga korten på bordet


 


Nattliga konversationer del 4

Jag ligger som bäst och försöker somna när:

Frida: -VA?!
Frida: -Vad är det här... mummel.. köttbulle...
Jag: -Va?
Frida: -Köttbulledräkt, jag vill inte ha en köttbulledräkt.
Jag: -Hahaha.
Frida: -Hahaha. Varför drömmer jag om det här, jag har inte ens en köttbulledräkt.
Jag: -Hahaha.

"KNOWING ME KNOWING YOU AAAHHAAA"6 bakfulla/fulla (oklart) irländare i övre medelåldern som fortfarande var grönklädda sedan gårdagen sjöng diverse ABBA hits för mig under hela mitt shift på frukosten imorse. Söndagsmornar när dom är som bäst?

Ireland vs France

Fransmän i fula hattar och insvepta i flaggor har intagit staden och hotellet. De grönklädda är inte helt nöjda och ännu mindre nöjda lär de vara imorgon. 0-1 till baguetterna..

Dagens tistel

.. skulle jag vilja utbringa till våra läsare. Ni är världens bästa men inte på att kommentera. Ni är ändå en del här inne och smyger varje dag så skriv gärna en rad. Behöver inte vara något litterärt mästerverk, ett enkelt "Hej" räcker bra!Sedan skulle jag vilja passa på att önska er alla en riktigt trevlig fredagskväll. Och stå emot Idol-tjaffset, alla i den här omången är ändå fruktansvärt dåliga. (Förutom Erik som jag och sambo har en hemlig crush på.)


E-mail från lillasyster igen..

Fick ett mail från min efterblivna syrra igen, hon går hästinriktning på ett naturbruksgymnasium i Linköping och har ofta väldigt mycket med stall och skola så hon kommer hem väldigt sällan. (När hon väl gör det pratar hon med världens kanske fulaste dialekt.) Tydligen är hon inte helt nöjd med tillvaron för tillfället och klagar på att hon inte hinner gör något kul..

"Mitt liv är lite annorlunda om man tittar på ert. Typ ni har en ledig kväll o kommer hem tidigt och har sovmorgon dagen efter, va gör ni? jo festar. Va gör jag? Yes, kan plugga lite extra länge idag o sova till kl 8 i morgon wippie haha jag o Malin är verkligen deprimerande, höjdpunkterna är... wait for it!!!
..Desperate på tisdagar, Greys onsdagar, Mammas pojkar torsdagar, Idol fredagar oooooooch sist men mest patetiska lördagskvällen, andra artonåringar lever livet på stan med en alkoholhaltig dryck i högsta hugg, vad gör Tove o Malin? gissa........? JO DET ÄR KÖRSLAGET!! XD Fatta vi har inget liv omg!!!"


Sen började hon ställa krav..

"Är ganska så trött på bönder nu faktiskt. Vill ha ngt annat. Jag kommer o hämtar hem en irländare, eller ni kan väl ta med en hem till mig.. jag har mycket plats för honom i lägenheten. (Helst Colin Farrell eller han i ps I love you)."


För övrigt är hon inte alltid efterbliven utan världens bästa

Faran över, upprepar; faran över!

Ja som sagt låg jag och Frida i luven på varandra igår. Mycket ovanligt när det gäller oss, men trots allt kanske oundvikligt när man lever så pass nära varandra. Skulle tippa på att det var vårt enda riktiga bråk sen vi var ungefär 13 år. Imorse gick samtalet ungefär följande;

Jag vaknar av att Frida kommer in i rummet

Frida: -Godmorgon........?
Tess: -Morrn... vad är klockan?
Frida: -Typ ett...
Tess: -Hehe, shit vad vi bråkade igår förresten.
Frida: -Haha, jag vet! Har gått hela morgonen och undrat om du skulle vara sur när du vaknade.
Tess: -Haha, det är jag inte. Vad var det egentligen vi bråkade om liksom?

Osämjan är alltså över och ro har lagt sig i vår lilla grupp. Jag tackar de högre makterna att jag har Frida i mitt liv, och att ingen av oss är särskilt långsint.

                             


Dålig stämning i gruppen

Galet. Jag och Tessie bråkade igår på vägen hem. Nu väntar jag på att hon ska vakna och "lägga ribban". Kan sluta hur som helst, jag hoppas på oavgjort. Vi delar ju trots allt täcke.


Vi kan kolla på lite bilder från igår (när vi fortfarande var vänner) under tiden..

Värmde med lite torsdagsrockDogge körde robotdansen..

..och rappade i en baxxad jacka

Tessie var mest bara snygg..

..och pratade teckenspråk

Nu ringde precis brorsan och jag vet inte varför jag la in den här bilden?Nej nog nu, Lasse W och tycka lite synd om mig själv för att jag jobbar vid 5. Heeeeyråå.


Sweden live show

Jobbar inte ikväll, helt otroligt troligt roligt. Snart ska jag försöka få med mig T på lite bus. Kanske möter upp några från jobbet, har hört rykten om ett ställe som tar 3 euro drinken. Om vi kan sjunka så lågt? Oh ja, oh ja.. Jesus vad bra "Dubban" är just nu. Ikväll är jag Dogge Doggelito. Ring inte mig.

Inom parentes sjunger den här för Tess just nu.

Regn, regn, regn föll ner, ner, ner

Förrgår kan ha varit den värsta dagen hittills i Dublin, bland annat inkluderande en uteliggare som skrek obscena saker efter mig för att jag inte kunde undvara några mynt, en överförfriskad dam på ett café som tyckte jag skulle vara ett alldeles utmärkt sällskap när jag försökte ta en kopp te, ett hällande regn, skor som läckte och en buss som skvätte en mindre tsunami över hela mig när jag hade 30 min promenad hem.

Idag har jag dock förlåtit Dublin och vi är vänner igen, trots regnet som håller i sig. Idag har jag lämnat ut CV;n, pratat med managern till baren jag skulle få jobb på när deras live-scen renoverats, vilket blir om två veckor, hälsat på Frida på jobbet och storhandlat på Lidl (jag vet, vi dinerar storstilat i Sweden-mansion).

lite såhär är det i Dublin för tillfället


" They found a dead body downstairs.. "

Hade frukostpasset på hotellet imorse, när jag träffade managern frågade jag som vanligt hur läget va. Halvt sovande lyssnade jag knappt på svaret tills jag hörde orden "dead body downstairs". Vaknade till.
Tydligen hade dom hittat en junkie på toaletten igår kväll, (jag var ledig), som förmodligen dött av en överdos. Drama på Fitzsimons. Kan bara föreställa mig hur de forslade ut kroppen förbi middagsgästerna. Makabert.
Något chockad fortsatte jag att servera frukost till hotellgästerna
Så började min dag, ska tillbaka 5-11 ikväll.
ps. Barn, knarka inte.


E-mail från lillasyster

Fick just ett e-mail från syrran. Hon har frågat om hjälp med att komma på ett ämne att skriva om till ett muntligt prov i skolan. Men jag förstod inte riktigt vad hon menade så jag frågade om hon kunde förklara mer vad uppgiften gick ut på så kanske jag skulle kunna hjälpa henne. Hon svarade att hon skulle ha ett muntligt prov om relationer, jag fattade fortfarande inte varför hon skulle skriva en uppsats till ett muntligt prov och bad om en mer detaljerad beskrivning av själva uppgiften. Fick tillbaka följande, och känner mig något idiotföklarad..


"Men... vi måste ju komma på ett ämne vi ska berätta om och skriva ett manus,
typ såhär:
1. får ett häfte i skolan som säger munligt nationellt prov, ämne relationer
2. tar med mig häftet hem läser igenom
3. kommer fram till att jag måste kunna motivera varför jag valt just det, t.ex. "jag har läst den här dikten...."
4. föröker komma på ett ämne
5.yes det (?) blir det perfekta ämnet!
6. skriver ner som en uppsats på papper el dator (gör som man vill).
7. tar med sig pappret till skolan
8. berättar munligt/oralt vad man kommit fram till (berättande text) ej saga ej fakta bara berätta el prata.
9. lämnar in ett PM till lärare
10. sätter sig vid bänken
11. går o väntar på ett betyg
12. YES MVG WOHOOOO
GET IT??"


Visst känner man av en viss underton? Lite som när Ulf pratar med praktikant Jerry på Ica reklamen..


Ulf? Tove?

Bloggpaus?

Inte alls. Vi har bara haft fullt upp med andra oerhört viktiga saker.Ted: Are you sick? [Barney blows his nose from a cold]
Barney: I'm fine. My nose is just overflowing with awesomeness and I had to get some of it out."How I met your mother" kan vara den bästa serien

någonsin.

Internationell helg

Gårdagen gick inte endast i spanskt tecken kan jag meddela. Lagom till kl 22 var lägenheten fylld av italienare, spanjorer, irländare och svenskar i en salig blandning som skulle försöka lära varandra lekar från sina respektive land. Kort, tärningar, flaskor, muggar och korsade händer låg huller om buller på bordet, svordomar och tillrop flög genom luften på fyra olika språk, straff utdelades, skratt bullrade och luften var tjock av rök då dessa människor har en ovana att röka inne, vilket inte uppskattas av den svenska delen av vår internationella familj.

Idag gick jag upp vid tio, stekte pannkakor till familjen och sen har jag städat. Jag har skrubbat, dammat, diskat, moppat, putsat, dammsugit, vädrat, skakat, gnott och fejjat, så nu skiner hela lägenheten.

Herregud vilken bra fru jag kommer bli till en lycklig jäkel nån dag
/ T

Söndag

Therese står och lagar pannkakor, jag ska gå och jobba. Känner en stor vilja att sjukanmäla mig, synd att jag redan haft influensan..

Therese har fått jobb..Spansk helg i Sweden mansion

Helgen har och ska spenderas jobbandes, men för övrigt har det varit väldigt många spanjorer närvarande. Tess is on a mission. Med tanke på att de flesta av dem är här för att lära sig engelska så är det väldigt passande att vi alltid pratar flytande spanska efter ett eller två glas. Just nu håller jag på att somna så ska stoppa huvudet i dammen nere på gården innan den spanska invasionen börjar på riktigt. Än så länge står det 2-2, spanien-sverige. Imorgon jobbar jag 12-11. Jesus.Dricker svenskt ikväll bara för att..

Trevlig torsdag!

Har ni inget bättre för er en torsdagskväll, så gör som Utvandrarna. Sätt på er favoritmusik på högsta volym och starta ett eget band, självklart med tillhörande gitarrsolo och diverse headbaning.


Svida sedan om till någonting snyggare och gå ut och drick drinkar med irländare.Trevlig torsdagskväll!

Bra skit

Hoffmaestro gör att det blir lite stökigt


Det här inlägget är tillägnat

vår förmodligen trognaste bloggläsareFarfar


Med tanke på att du inte har världens snabbaste internet är vi hedrade över att du klickar dig in på just notthefirst.blogg.se i ur och skur. Keep rockin'!


Vardagsmat

Hittade en ny suspekt skål i köket idag.. Har aldrig sett något liknande.Öppnade frysen för att se hur många jaeger som skulle få plats på kylning, (vi hoppas på att kunna göra en stor beställning från London inom en snar framtid pga Irländarnas hutlösa priser, Denise do you read me?), möts av denna skrämmande syn..Hittade även dessa burkar i skafferiet, något hemmabygge med all säkerhet importerat från sydligare breddgrader..

Nykter, osminkad och foträta skor

Idag försökte vi göra något åt det som mer och mer börjat likna en ungkarlslya från förorten.
Om du förväntar dig ett intressant inlägg kan du sluta läsa ungefär nu.. men om du inte heller har något liv kan du lika gärna fortsätta..
För idag har vi faktiskt inte gjort mkt annat alls än att sova, tvätta, slängt sopor & gamla flaskor, köpt tvål & tandkräm samt storhandlat för att fylla våra hyllor som stått och samlat damm lite väl länge kanske.

När vi ändå var igång med att plocka vuxenpoäng tänkte jag passa på att köpa ett par snabba skor. Och nu menar jag verkligen supersnabba. Jag har försökt att skjuta upp det, men det håller inte, och även om hyran ska betalas nästa vecka så kan jag inte ignorera det längre, jag behöver ett par serveringsskor. Ni vet sånna där som ser ut att vara unisex och vars designer inte sticker under stol med att det är insidan som räknas. Fashion bor inte här och kommer aldrig att göra det. Hur om helst så gick vi förbi en affär med just sådana skor. Jag drog mig verkligen för att gå in. Cirkulerade lite utanför och sneglade misstänksamt mot skyltfönstret. Jag skulle precis ångra mig och fly från platsen och de hemska foträta skorna när jag kände en hand på axeln. Nu gör vi det här sa en lugn välbekant stämma. Och med sambos stöd lyckades jag inte bara ta mig in i affären utan även pröva skor jag aldrig trott jag skulle sätta min fot i för att sedan bestämma mig för ett par. Inte vilka skor som helst, utan ett par Ecco. Mamma hade varit stolt. Jag känner att nu är jag vuxen på riktigt. Nu klarar jag vad som helst för jag har inhandlat mitt första par Ecco skor.

Resten av dagen har varit precis lika händelserik, så för att inte göra er allt för uppspelta besparar jag er fortsättningen.

Obsessar

Kom precis hem, vilket betyder att jag är LEDIG I TRE DAGAR!!
Jag säger det igen, långsamt,
t.r.e. d.a.g.a.r.
Nu ska jag sluta obsessa,
men först,
segerdansen.


Slut på lata dagar

Hur glad jag än över att få börja jobba så kan jag inte låta bli att känna mig lite smått nervös. Jag har ju vant mig vid en viss... vad ska jag kalla det... livstil vid det här laget.hejdå Navy CIS, pyjamas och kitkat hela dagarna


Dagens detalj

Okej helt seriöst. Alltid när man kommer in i köket ligger det något konstigt på diskbänken. Spanjorskorna (vi bor med) har väldigt speciella matvanor. Det går inte en dag utan att det ligger någon rå del av ett dött djur och tinar inför allas våra ögon. Och är det inte det så är det något annat. Även imorse när jag kom in i köket så stod där en stor skål med något suspekt i, är det bara jag eller är det inte misstänkt likt fågelmat? Det är inte kalaspuffar i alla fall, jag har kollat.


Comeback

Kära läsare, jag är medveten om att jag har försummat bloggen den senaste tiden, men det har varit alldeles för mycket springa runt med en bricka och servera Guinness från min sida. Efter klockan 11 ikväll Irländsk tid blir det däremot ändring på detta eftersom jag är ledig i hela.. wait for it..
TVÅ DAGAR!!
(Helt amazing.) Kom precis hem efter att ha spenderat morgonen på hotellet serverandes frukost till några svennar bland andra, väckte sedan Tess i vanlig ordning och nu om ni ursäktar tänker jag sova tills det är dags att dra på sig uniformen igen.

Helgens bravader är inte mycket att skryta med i Halloween-väg men kvällen till ära drack vi i alla fall Baby Guinness och Wicked, vilket indirekt ledde till att jag körade en fiolspelande gatumusikant i slutet av kvällen. Mycket lyckat.Ps. Nu sitter vi här hemma i Sweden mansion och bara väntar med olidlig spänning på att diverse räkbåtsbilder ska dyka upp. Vem gjorde vad med vem och varför och allt det där. Vems utklädnad blir årets snackis och så vidare. När ni har nyktrat till om några dagar kan ni ju höra av er.
Helgens bravader

Helgen har om ni alla vet varit Halloween-helgen och Dublin har varit fyllt av häxor, vampyrer, katter, zombies, en och annan Star Wars-figur, spindelväv och pumpor. I fredags mötte jag upp sambo och hennes tämligen galna men mycket trevliga arbetskollega efter att de slutat jobbet. Hamnade på en riktigt cool pub som heter The Mezz och lyckas charma mig till att få lämna in mitt CV till managern nästa dag. (Okej, det kanske var mest Fridas och Terrys förtjänst som frågade om de möjligtvis inte behövde en till anställd på stället.)

                                 På lördagen gick jag och sambo tillsammans in till Tempel Bar-området där hennes jobb ligger och där The Mezz ligger. Mötte upp managern med låga förväntningar då jag inte har några bar-erfarenheter, men som han sa letade han efter någon med rätt personlighet och han skulle själv träna upp mig, så rätt vad det är hör jag honom säga att han skulle ringa om en vecka så skulle jag få jobb. Så nu mina damer och herrar är det slut med CV-tiden! Sprang med lätta steg över gatan till Fridas jobb ett tag och sedan struntade jag faktiskt i allt som hade med Halloween att göra och gick hem och somnade 21.30.

Idag var jag hemma och tog det lugnt medan Frida var på jobbet, mötte sedan upp henne och så gick vi ut och åt söndagsmiddag på en pub. Nu ligger hon och sover och jag kollar på film med spanjorskorna vi bor med.

 

 


vägen från där vi bor in till Temple Bar-området idag


RSS 2.0